Tunnetko ystäväpiiristäsi ketään, joka ei olisi Facebookissa? Vanhempia sukulaisiani lukuunottamatta minä tunnen kaksi.

Facebookissa yritykset pystyvät helposti kommunikoimaan asiakkaidensa kanssa kanavassa, jossa asiakkaat viettävät jo valmiiksi paljon aikaa, ja siksi se onkin erinomainen kanava sekä tiedottamiseen että asiakaspalveluun. Kustannustehokkuutensa ansiosta siitä on tullut monelle brändille jopa se kaikkein tärkein mainosmedia.

Silti olen edelleen törmännyt useiden yritysten Facebook-sivuihin, joissa olisi paljon parantamisen varaa. Julkaisuja ei ole juuri ollenkaan tai niihin ei ole kiinnitetty sen enempää huomiota. Kansi- ja profiilikuvat eivät ole oikean kokoisia eivätkä viesti brändin muuta visuaalista ilmettä. Törmäsinpä vastikään erään yrityksen sivuun, joka oli tehty henkilöprofiiliksi.

Facebook-strategia ja jatkuva sisältösuunnitelma puuttuvat vielä yllättävän monelta yritykseltä. Facebook on oiva markkinointikanava, mutta mikäli toiminta Facebookissa ei ole suunnitelmallista, se voi aiheuttaa enemmän negatiivisia kuin positiivisia vaikutuksia brändille. Facebookissa ei kannata olla sivua vain sen takia, että muillakin on, vaan toiminta siellä tulisi olla yhtä suunnitelmallista kuin kaikkien muidenkin markkinointi- ja viestintätoimenpiteiden.

Mitä siis tulisi ottaa huomioon, kun Facebook on osana yrityksen markkinointia ja viestintää? Kun seuraavat asiat ovat kunnossa, olet jo pitkällä Facebook-markkinoinnissa.

1. Profiili ja sivu

Facebook-profiilit ovat henkilökohtaisia ja ne on tarkoitettu yksityishenkilöille. Facebook-sivut ovat puolestaan yrityksille.

Ennen kuin voit perustaa sivun yrityksellesi, sinulla pitää olla oma, henkilökohtainen Facebook-profiili, johon voit lisätä ystäviäsi kavereiksi. Yrityksen sivuille voi puolestaan kerätä tykkääjiä ja sivuja voi mainostaa.

2. Profiili- ja kansikuvat

Mieti tarkkaan, millaiset profiili- ja kansikuvat laitat. Kuvat ovat ensimmäinen asia, johon sivuillesi päätyvä kiinnittää huomion. Niiden tulisi siis viestiä brändin visuaalista ilmettä, jotta asiakkaiden on helppo tunnistaa brändisi. Kiinnitä huomiota myös kuvien laatuun, sillä laadukkailla kuvilla annat ammattimaisen vaikutelman.

Erityisesti kansikuva on erinomainen promootiokeino. Sen avulla pystyt houkuttelemaan asiakkaita verkkosivuille, mainostaa tulevaa tapahtumaa tai muuttaa kansikuvaa kampanjoiden mukaan. Kunhan muistat, että jokainen kuva viestii edelleen samaa sanomaa.

3. Kohderyhmä ja tavoite

Mieti, minkä kohderyhmän haluat tavoittaa Facebookin kautta ja mitkä ovat Facebookin käytön tavoitteet. Ilman tavoitteita Facebookin käyttö ei ole tarkoituksenmukaista eikä tue brändin rakennusta tai markkinointia.

4. Julkaisusuunnitelma

Kun kohderyhmä ja tavoite on pohdittu, voit alkaa luoda julkaisusuunnitelmaa, jossa määrittelet julkaisujen aiheet ja ajankohdat. Millaiset julkaisut tukevat asettamiasi tavoitteita? Minkälaisesta sisällöstä kohderyhmäsi on kiinnostunut ja mitä haluat tykkääjillesi jakaa tai uutisoida? Kun julkaiset aidosti kohderyhmää kiinnostavaa sisältöä, pystyt paremmin sitouttamaan jo olemassa olevia tykkääjiä ja toisaalta houkuttelemaan uusia. Mieti myös, mitkä ovat tärkeimmät myyntisesonkisi ja mitä tapahtumia on tulossa?

Kun julkaisut on mietitty etukäteen, Facebookin ylläpito ei tunnu raskaalta. Voit jopa ajastaa julkaisuja etukäteen ja hoitaa seuraavan viikon julkaisut yhtenä päivänä. Toisaalta, muista myös ajankohtaisten uutisten ja ilmiöiden hyödyntäminen, ja jätä niille tilaa suunnitelmassasi.

5. Kuvat ja videot

Julkaisut, joissa on kuvia ja videoita keräävät eniten tykkäyksiä ja jakoja. Siksi ne tavoittavat myös suuremman yleisön. Facebookin uutisvirrassa kilpailet huomiosta lukuisten brändien, uutisten ja käyttäjän ystävien päivitysten kanssa. Varmista siis, että jokainen julkaisusi on niin mielenkiintoinen, että se saa käyttäjän peukalon pysähtymään.

6. Mainosta julkaisujasi

Voit helposti luoda mainoksia julkaisuillesi ja mainostaa sivuasi. Facebookin orgaaninen tavoittavuus pienenee jatkuvasti, joten mainonta on tarpeen, jotta julkaisusi leviävät laajemman yleisön nähtäville ja nostat brändisi näkyvyyttä. Facebook-mainonta on erittäin kustannustehokasta ja mainosten kohdennusmahdollisuudet ovat erinomaiset. Muista tavoitteesi, äläkä unohda seurata ja optimoida tuloksiasi!

New call-to-action