Hyödyntääkö yrityksesi kaikilla tavoin Googlen tarjoamia mahdollisuuksia ja työkaluja? Samalla kun mietit hakukoneoptimointia, metatietoja ja mainontaa, laita oman yrityksesi tiedot kuntoon Google My Business -järjestelmään (GMB). 

Mitä valtaosa kuluttajista etsii yrityksestäsi?

  • osoitetietoja
  • aukioloaikoja
  • sijaintia kartalla
  • palveluita
  • arvosteluita
  • tuoreimpia julkaisuja
  • tunnistettavaa logoa
  • kuvia

Kaikki tämä tarjoillaan GMB:n kautta suoraan Googlen etusivulle, silloin kun yritystäsi haetaan sen nimellä. Mieti itseäsi kuluttajana, mistä sinä haet tietosi ja miten reagoit hakutuloksiin?

Google listaa rekisteröityjä yrityksiä myös alue- sekä tuotekohtaisesti

Google on kiistatta tärkein hakukone kaikilla laitteilla. Mobiililaitteessa näytölle tulevat ikonit avaavat kohteen suoraan navigaattoriisi, hakulistaus kertoo liikkeen aukioloajat ja numeroa painamalla pääset soittamaan suoraan annettuun numeroon, käymättä yrityksen verkkosivuilla. Algoritmin täytyy kuitenkin löytää jostain yritykset ja palvelut joita tarjota kyseisessä paikassa, kyseisellä hetkellä tietoa etsivälle käyttäjälle.

Yhteensopivuus kaikkien laitteiden kanssa ja mahdollisuus tarjota yllämainittuja tietoja tekee GMB:stä tärkeimmän hakukoneisiin liittyvän työkalun kaiken kokoisille yrityksille. Yli puolet hakutoiminnoista tehdään mobiililaitteilla, silti usein törmää esimerkiksi ravintolaa etsiessä sivustoihin, joista on lähes mahdotonta löytää tärkeitä tietoja silloin kun tarve on kovimmillaan.

GMB:n tarjoamat tiedot ovat usein toimivammat ja tehokkaammat kuin oma verkkosivusto. Myös listaus- ja vertailusivustojen kautta kirjoitan usein liikkeen nimen Googleen saadakseni tarvittavat tiedot GMB:n kautta suoraan hakutulokseen.

Google my business listaa yritykset alue- ja tuotekohtaisesti, tässä haetaan Pizzaa Helsingistä.

Julkaise tuoreimmat päivitykset suoraan yritystiedoissa

Heinäkuussa 2017 tulleessa päivityksessä GMB antaa mahdollisuuden julkaista yritystietoihin uusia tuotteita, tarjouksia tai artikkeleita. Aktiivisuudella on merkittävä lisäarvo hakukonejätin silmissä, muista siis ylläpitää Google-ympäristöä ja päivitä tietosi säännöllisesti, aloita uusien päivitysten julkaisu jo tänään.

Oikein tehty ja toimiva GMB-tili tuottaa tämänkaltaisen hakutuloksen.

Katso julkaisuohjeet Googlen-sivuilla

Luo verkkosivusto Googlen My Business alustalla

Tuoreisiin lisöpalveluihin kuuluu myös mahdollisuus luoda verkkosivusto GMB:n tietojen pohjalta. Valittavana on useita valmiita malleja joihin sommitella yrityksen tiedot ja sisällöt, jotka päivittyvät automaattisesti muokatessasi yritystietoja Google-tilillä.

Pienten ja aloittavien yritysten kannattaa keskittyä sisällön tuottamiseen ja jakeluun juuri Googlen, Facebookin ja vaikkapa Instagramin valmiissa alustoissa joissa kanavat on myös helppo linkittää ristiin. Toimivan markkinapaikan ja medianäkyvyyden saa siis kokonaan ilman varsinaista verkkosivustoa ja valtaosan päätyessä yrityksen pariin juuri hakukoneiden kautta, on asiakkaan ja palvelun välissä yksi askel vähemmän.

Tutustu GMB:n verkkosivualustaan.

Mikäli sinulla ei vielä ole GMB-tiliä tai et ole varma oletko listautunut, vahvistanut ja täydentänyt kaikki oleelliset asiat GMB:hen, aloita täältä: https://business.google.com

Muista että myös Google+, YouTube ja mm. Google Analytics kuuluvat toimivaan Google-ympäristöön.

New call-to-action