Helsingin Rautatientorin miljöötä hallitsee historiallinen kivitalo. Kivitalossa toimii Suomen Kansallisteatteri jo toista sataa vuotta. Kansallisteatteri on nähnyt markkinoinnin ja mainonnan muutokset, joten teatteri onkin päättänyt pysyä ajan hermolla kouluttamalla markkinoinnin tiimiään uusimpien työkalujen käyttöön. Hehkun ja Kansallisteatterin yhteistyössä painotettiin analytiikkatyökalujen opettelua, sekä tutkittiin, miten uusi verkkosivusto näyttäytyy vierailijoille.

Keskustelimme Antti Laantin kanssa, joka työskentelee Kansallisteatterin markkinointiassistenttina osana markkinoinnin tiimiä ja toimii osan viikosta teatterin lipunmyynnissä. Markkinoinnissa Laantin päävastuualueita ovat talonäkyvyys, oheistuoteasiat ja teatterikauppa. Laanti ja Kansallisteatterin markkinointitiimi osallistui Hehkun järjestämään analytiikkatyöpajaan, jossa tutustuttiin myös verkkosivujen heatmap-näkymiin.

Entuudestaan tuttu työkalu paremmin hanskaan

Antti Laanti vie meitä hehkulaisia ylös alas rappusia talon päästä toiseen, kauniimmasta salista edellistä kauniimpaan, kun vihdoin saavumme haastattelupaikalle suoraan Rautatietorin ylle. Kansallisteatterilla eletään kiireistä aikaa, sillä kevätkausi on lopuillaan ja valmistelut kesän lomaa ja syyskautta varten ovat täydessä toimessa. Laantilla on onneksi aikaa istahtaa alas ja kertoa meille kokemuksiaan siitä, miten Kansallisteatterin ja Hehkun yhteistyö toimi.

Kansallisteatterille analytiikkatyökalujen käyttö ei ole vierasta. Laantin mukaan analytiikkatyökalut ovat Kansallisteatterille erittäin tärkeitä, sillä ympärivuotinen lipunmyynti on se ydinjuttu, jota seurataan tarkasti lipunmyyntijärjestelmän analytiikkatyökalujen avulla päivittäin. Lipunmyynnin tueksi Kansallisteatterilla tehdään kampanjoita ja tapahtumia, joiden vaikutuksia teatteri haluaa seurata tarkemmin myös Google Analyticsin työkalujen avulla. Laanti kertoo, että analytiikkaa on hyödynnetty perustietojen tutkimiseen jo useamman vuoden ajan, mutta ikinä spesifimpää tietoa, kuten esimerkiksi alueellista dataa, ei hyödynnetty. Kansallisteatterin toiveesta Hehku järjesti Google Analytics -työpajan, jossa opittiin käytännön esimerkkien kautta työkalun käyttöä. Kouluttaja haastoi osallistujia kysymään ja kyseenalaistamaan, jotta mitään ei jäisi hampaankoloon.

Kansallisteatterille tuli käyttöön uudet verkkosivut, jolloin tajuttiin, että olisi tärkeää tietää, mitkä elementit toimivat ja missä on parantamisen varaa. Hehku toteutti Kansallisteatterin verkkosivuille heatmap-kuvauksen, josta käy ilmi lämpökartan tavoin sivun vahvat ja heikot kohdat. Heatmapin tuella voidaan verkkosivuja muuttaa käyttäjäystävällisemmäksi. Yhdistämällä tätä tietoa kävijäanalytiikan tarkkailuun, voidaan hioa sivuston käyttäjille mahdollisimman hyvin toimivat sivut.

Konkreettisilla ehdotuksilla paremmat verkkosivut

Laanti on oikein tyytyväinen työpajan sisältöön. Laanti kertoo, että Kansallisteatterin markkinoinnin porukka sai juuri mitä koulutukselta halusivat. Laanti on innostunut esimerkiksi Kansallisteatterille tehdystä heatmap-analyysistä. Laantin mukaan heatmapeista sai todella konkreettisia ehdotuksia siitä, miten parantaa sivuja. Laantin mukaan työpajassa osallistujien hoksottimet laitettiin töihin, jolloin pystyimme yhdessä pohtimaan sivujen parannuskohtia.

“Pääsimme porukalla touhuamaan analytiikan parissa ja saimme huomata, että ei tarvitse pelätä – itsekin voi tutkia ja perehtyä siihen spesifimpään tietoon. Nyt tiedän mistä etsiä mitäkin tietoa.”, Laanti kertoo.

Työkaluille tarkempaa käyttöä

Laanti suosittelisi työpajaa mielellään. Laanti kertoo, että Kansallisteatterin markkinoinnin tiimi sai juuri sen mitä lähti työpajalta hakemaan. Laanti antaa myös suosituksensa Hehkun kouluttajalle, Santeri Hämäläiselle, jolta Laantin mielestä uskaltaa kysyä. Hehkun työpaja tarjosi Laantin mielestä selkeää apua omaan tekemiseen: “Voimme nyt hyödyntää analytiikkatyökaluja selkeästi paremmin.

Tutustu asiakkaisiimme:

AR-toimijana tunnettu Arilyn kaipaili apua asiakkaittensa profilointiin

Suomen suurin maustebrändi Meira tarvitsi apua liikkuvan kuvan hallintaan

Päästötoimija Gasmet teki kovan panostuksen markkinointiin ja brändiin

Firalla rakennetaan ihmisten näköistä kaupunkia ja uskalletaan panostaa markkinointiin