Koko inbound-ajattelu voidaan tiivistää yllä olevaan kuvaan. Siinä asiakasta autetaan sisällön avulla läpi inbound-menetelmän eri vaiheiden. Tässä artikkelissa haluan esitellä tämän menetelmän mahdollisimman tiiviisti ja yksinkertaisesti. Toivottavasti sinulle jää sellainen tunne, että onnistuin!

Houkuttelu – käytä sivustosi sisältöjä magneettina

Verkkosivustosi on tärkein kanavasi ja sieltä on löydyttävä potentiaalisten asiakkaidesi ostopäätöstensä tueksi tarvitsema tieto. Eri kanavien tärkeimpänä tehtävänä on houkutella tiedon etsijät sivustollesi. Tuntemattomat ovat henkilöitä, joita yrityksesi ei vielä tunne, mutta jotka tutustuvat tarjoamaasi sisältöön eri kanavissa. Tällainen ihminen tarvitsee usein apua ymmärtääkseen tarpeensa sekä syyn miksi ongelma kannattaa ratkaista.

Sinun tehtävänäsi on tehdä tiedon löytäminen helpoksi ja tuotava tieto potentiaalisen asiakkaan näköpiiriin sekä houkutella ihmisiä verkkosivuillesi. Sekä sosiaalisen median kanavat että perinteiset kanavat ovat tässä vaiheessa tärkeitä. Mitä houkuttelevampaa ja kohdistetumpaa sisältöä onnistut kanavissasi tarjoamaan, sitä varmemmin yrityksesi löydetään verkossa.

Konvertointi – tunnista verkkosivusi kävijä

Vierailija on henkilö, jonka olet saanut houkuteltua verkkosivuillesi. Seuraavaksi sinun pitää saada asiakkaat liikkumaan eteenpäin ostoprosessissa ja tunnistaa kävijät. Tehtäväsi on saada ihmiset jättämään yhteystietonsa, jotta tunnistat heidät ja voit ruveta tarjoamaan näille laadukasta ja kohdistettua sisältöä suoraan sähköpostiin.

Tässä vaiheessa tärkeimpiä työvälineitäsi ovat toimintakehoitteet, laskeutumissivut sekä lomakkeet. Näiden tulisi ohjata portitetun sisällön pariin. Esimerkkejä portitetuista sisällöistä ovat esimerkiksi ladattavat oppaat sekä webinaarit.

Tee kaupat – helpota tunnistettujen kävijöiden ostopäätöstä

Kun potentiaaliset asiakkaat ovat antaneet yhteystietonsa, he ovat myös antaneet sinulle luvan markkinoida heille tuotteitasi. Tästä alkaa suoremman dialogin aika, kunnes tunnistetut kävijät eli liidit muuttuvat asiakkaiksi. Tärkeintä on, että palvelet liidejäsi tarjoamalla näille säännöllisesti muutakin sisältöä kuin myyntipainotteista sellaista. Liiallinen myyntipuhe saa ihmiset kääntymään sinua vastaan ja poistamaan itsensä postituslistoilta.

Kun olet tutustuttanut ihmisiä palveluusi ja auttanut heitä ymmärtämään tarjoamasi palvelun/tuotteen hyödyt verrattuina muihin, voit siirtyä auttamaan ihmisiä ostamaan. Hyviä tapoja ovat esimerkiksi ilmaiset kokeilujaksot sekä maksuttomat konsultaatiot.

Piristä – pidä huolta nykyisistä asiakkaistasi

Olemassa olevia asiakkaita on huomattavasti helpompi houkutella ostamaan lisää, kuin saada uusia asiakkaita. Valitettavan usein vanhat asiakkaat kuitenkin unohdetaan heti ostotapahtuman jälkeen.

Nykyisille asiakkaille suunnatun sisällön, tapahtumien ja henkilökohtaisen viestinnän avulla näiden asiakaskokemuksesta voidaan pitää huolta. Tavoitteena on saada heitä pysymään asiakkaana ja ostamaan lisää. Se ei onnistu, mikäli heistä ei pidetä huolta. Ja kun pidät huolta asiakkaistasi he saattavat myös ruveta suosittelijoiksesi. Siitäkin voit palkita.

Millainen fiilis jäi? Aukesiko inbound-ajattelu? Rupesiko inbound kutkuttamaan?

New call-to-action