Peter Druckerin, kuuluisan liiketoiminnan visionäärin, mukaan yrityksellä on kaksi arvoa: innovaatio ja markkinointi. Kaikki muu on pelkkiä kuluja. Ensimmäisellä tarkoitetaan hyödyllistä tuotetta tai palvelua, jälkimmäisellä miten ensimmäisen saatetaan ihmisten tietoisuuteen, saadaan ihmiset ymmärtämään ja hakeutumaan sen pariin.

Mitä markkinoinnin ulkoistaminen tarkoittaa ja miksi se on kannattavaa

PK-yrityksille markkinointi asettaa muuttuvassa maailmassa entistä suurempia haasteita. Kuinka näkyä ja kuulua suosituissa kanavissa kuten Googlessa, Facebookissa, YouTubessa ja display-verkostoissa. Miten uudelleen markkinoida, päivittää verkkosivuja, tuottaa mainoksia ja esityksiä, kirjoittaa yrityksen tarinaa ja kuvittaa sen arkea. Miten erottua ja jäädä mieleen, pitää huoli kanavien yksityiskohdista ja yhteispelistä.

Markkinointia vai mainoskampanjoita

Mainoskampanjat tarjoavat osittaista ratkaisua myynnin ja tunnettavuuden parantamiseen, mainostaminen ei kuitenkaan ole markkinointia, jonka tulee näkyä yrityksen arjessa. Kaikissa kanavissa, joka ikinen päivä. Harvalla yrityksellä on omassa henkilöstössä osaamista, jolla katetaan aktiivinen markkinointi päivittäisellä tasolla.

Tässä muutama kysymys:

 • Havaitsetko viikottain kehitettäviä asioita digitaalisissa kanavissa tai viestintää koskevissa asioissa?
 • Onko toiveena palkata edes osa-aikainen työntekijä vastaamaan kanavien ylläpidosta ja kehityksestä?
 • Ostatko markkinoinnin palveluita useilta yrityksiltä, asiat pyörivät jollakin tasolla, mutta toivoisit aktiivisempaa yhteistyötä?
 • Yritätkö sinä tai markkinoinnista vastaava henkilösi löytää aikaa opetella ja hyödyntää digitaalisen markkinoinnin työkaluja?

Mikäli vastaus yhteen tai useampaan on kyllä, markkinoinnin ulkoistaminen on sinulle hyvä ratkaisu. Etsi kumppani, joka pystyy kattamaan päivittäiset markkinoinnin tarpeet. Luo kumppanuus, joka ei perustu kampanjoiden tilaamiseen, vaan toiminnan kehittämiseen. Ulkoistamisen tavoite on hyödyntää laajan osaamisen markkinointi-tiimiä henkilökohtaisen yhteyshenkilön kautta, joka ymmärtää oman yrityksesi liiketoimintaa.

Ulkoistaminen on ratkaisu myös suurille yrityksille

Harvalla pk-yrityksellä on resursseja tai tarvetta palkata monipuolista markkinoinnin osaajaa työsuhteeseen. Tehokas ulkoistettu tiimi toteuttaa yhden yrityksen kehitystarpeet parin miestyöpäivän laskutuksella. Ulkoistamisen trendi näkyy myös suurien yritysten toiminnassa. Markkinoinnin työkalujen kattaminen muutaman palkatun henkilön voimin ei ole kilpailukykyistä, jos samalla kustannuksella saa käyttöön kaikki osa-alueet kattavan joukon erikoistuneita ammattilaisia. Viime vuonna markkinointinsa ulkoisti mm. maamme suurimpiin mainostajiin kuuluva SOK.

Markkinointitiimi yhden työntekijän hinnalla

Ulkoistettu malli, jonka kustannukset vastaavat yhden asiantuntijan kuukausipalkkaa, tiimillä johon kuuluu sisällöntuottaja, graafikko, mainonnan asiantuntija, HubSpot-asiantuntija sekä asiakasvastaava, pystyy tuottamaan tehokkaasti seuraavat palvelut:

 • kuukausittainen blogiartikkeli 
 • sisältöjen julkaisu eri kanavissa (Facebook, Twitter, LinkedIn, oma verkkosivu…)
 • hakukoneoptimointi
 • hakukonemainonta
 • kuukausittaisen uutiskirjeen tuotanto ja jakelu
 • markkinointiautomaation toteutus ja optimointi
 • verkkosivuston optimointi
 • HubSpotin ylläpito ja kehitys
 • laskeutumisivujen tuotanto ja optimointi
 • raportointi ja kehitysideat

Tuloksena on yrityksen arjen pyöriminen kaikissa kanavissa, verkkosisältöjen kehittyminen, asiakaslähtöisten artikkelien syntyminen, sijoitusten nouseminen hakukoneissa, kanavien yhteensopivuus ja asiakkaan sitouttamisen paraneminen sekä liidien tuottaminen myynnille.

Pienemmille yrityksille päivänkin työpanos kuukaudessa, osaavalta ja sitoutuneelta tiimiltä, voi tuoda merkittävää etua kilpailijoihin nähden.

Ota rohkeasti yhteyttä niin kerromme lisää. Rakennetaan yrityksellesi sopiva kokonaisuus, jolla nostat yrityksesi markkinoinnin uudelle tasolla ja parannat omaa arkeasi.

New call-to-action