Olemme jatkuvasti tilanteessa jossa Googlen hakukone tarjoaa vastauksen kysymyksiimme. Haluamme löytää hyvän ravintolan, etsimme tapahtumien aikatauluja, automme pitää huoltaa tai älypuhelimen lasi on rikki. Ongelman ratkaisu alkaa kirjoittamalla siitä Googlen hakukenttään. Googlen kautta löydämme yrityksiä, palveluita ja vastauksia kysymyksiimme.

Meiltä kysytään edelleen mitä Google Ads -mainonta on ja toimiiko se.

Hakukonemainonta eli SEM (Search Engine Marketing) on kustannustehokas tapa tavoittaa potentiaalisia asiakkaita. Fakta on nimittäin se, että asiakkaat ovat jo siirtäneet suurimman osan tiedonhankinnastaan verkkoon. Mikäli sinun yrityksesi ei siis ole näkyvissä verkossa, on sitä hyvin vaikea löytää.

Luonnollinen haku ei yksinään riitä takaamaan hakutuloksia. Luonnollisen haun tuloksiin on haastavaa ja hidasta vaikuttaa valtavan kilpailun takia. Google-mainonnan avulla yrityksesi saa näkyvyyttä luonnollisen hakutuloksen ulkopuolella, ostamalla paikan hakutulosten kärjessä. Google Adsissa (ent. Google AdWords) markkinointiviestit pystytään kohdistamaan tarkasti halutulle kohderyhmälle ja tulosten seuraaminen on helppoa.

Google Ads-mainoskampanjoihin pystytään määrittelemään relevantteja avainsanoja, joiden avulla potentiaaliset asiakkaat etsivät yrityksesi tuotteita tai palveluita. Hakusanamainonnan avulla yrityksesi verkkosivu löytyy Google-hakujen yhteydessä erillisille mainospaikoille.

Kampanjasi märitellään toivomallasi maksutavalla ja budjetilla. Useimmin käytetty klikkiperusteinen eli CPC (Cost Per Click) tarkoittaa että maksat vain silloin kun mainostasi klikataan.

Koko Google Adsin toimintaa havainnollistaa hyvin alla oleva video:

Omasta kokemuksesta tiedämme, että Google Ads toimii. Asiakkaamme ovat saaneet hakukonemainonnan avulla lisättyä liikennettä kotisivuilleen ja tavoittaneet merkittävästi lisää asiakkaita.

Google Adsista saadaan paras hyöty irti adaptoitumalla digitaalisen markkinoinnin maailmaan. Digimainonnassa vanhanaikainen ajattelutapa ei toimi. Suurin virhe on lanseerata kampanja, jonka tehoa analysoidaan vasta sen loputtua. Mahdollisuus lanseerata useita rinnakkaisia kampanjoita ja analysoida tuloksia jo parin päivän päästä sekä reagoida tuloksiin, takaa perinteistä mainontaa merkittävästi parempia tuloksia.

On tärkeää ymmärtää mihin markkinointi on kehittymässä. Vaikka perinteinen painettu tai etukäteen lukkoon lyöty mainonta on edelleen joillekin yrityksille tehokasta, saa Google-mainonnasta enemmän vastinetta rahoilleen.

Google AdWords on hakukone Googlessa tuotettavaa hakusanamainontaa. Perusperiaate on yksinkertainen, eli kun hakukoneen käyttäjä tekee haun jollakin hakutermillä, aktivoituvat sillä hakusanalla mainostavien mainostajien linkit teksteineen hakutulosnäkymään. Näistä linkeistä klikkaamalla siirtyy hakukoneen käyttäjä suoraan mainostajan määrittelemälle sivustolle. Mainonnan voi tehdä itse tai ostaa sen palveluna siihen erikoistuneilta yrityksiltä. Näiden yritysten koko vaihtelee pienistä yhden työntekijän toimistoista suuriin mediataloihin.
Wikipedia

New call-to-action