LinkedIn on maailman suurin verkostoitumispalvelu. Sillä on yli 400 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää yli 200 maassa sekä yli kolme miljonaa rekisteröitynyttä yritystä, ja joka sekunti palveluun rekisteröityy kaksi uutta alansa ammattilaista. Jos yrityksesi ei edelleenkään hyödynnä LinkedIniä, on se syytä ottaa osaksi some-strategiaa viimeistään nyt.

LinkedIn-yrityssivu auttaa yrityksiä kasvattamaan brändiensä tunnettuutta, rakentamaan asiakassuhteita kohdeyleisönsä kanssa sekä tavoittamaan eri alojen ammattilaisia. Tärkeää on visuaalinen, ajankohtainen ja kiinnostava sisältö. LinkedIn on hyvä alusta markkinoinnille ja verkostoitumiselle alan vaikuttajien sekä potentiaalisten asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden ja työntekijöiden kanssa.

Sisällöntuotanto tai -markkinointi LinkedInissä ilman selkeää strategiaa on kuitenkin yrityksesi resurssien väärinkäyttöä. Onkin tärkeää ymmärtää, miten yrityksesi voi hyödyntää LinkedIniä markkinoinnissaan parhaalla mahdollisella tavalla.

1. Kasvata LinkedIn-näkyvyyttäsi työntekijöidesi avulla

Kun yritykselläsi on LinkedIn-sivu, pystyy jokainen työntekijä linkittämään oman profiilinsa yrityssivuun. Kannusta työntekijöitä merkitsemään ja linkittämään työpaikka henkilökohtaisiin profiileihinsa. Kun työntekijöiden omista profiileista ohjataan yrityksesi LinkedIn-sivulle, kasvatat merkittävästi mahdollisuuksia houkutella sivullesi täysin uusiakin kävijöitä.

2. Hyödynnä kohdistettua sisältöä

LinkedIn-yrityssivuilla on mahdollista käydä yleistä keskustelua yrityksen tuotteista tai palveluista. Tuotteiden tai palveluiden tarkempi esittely onnistuu kuitenkin parhaiten niin, että tuotteille tai palveluille luodaan erillisiä, niin sanottuja showcase-sivuja. Showcase-sivut ovat hyvä ratkaisu esimerkiksi silloin, kyn yritykselläsi on useita tuotteita tai palveluita, jotka kukin on kohdistettu eri asiakassegmenteille.

Showcase-sivu antaa LinkedInin-käyttäjille mahdollisuuden seurata juuri sitä liiketoimintasi osa-aluetta, joka heitä eniten kiinnostaa. Showcase-sivulla esitellään ainoastaan sitä tuotetta tai palvelua, joista kohderyhmä on kiinnostunut eikä epärelevantti sisältö näin pääse häiritsemään seuraajia. Kohdennetun sisällön avulla helpotat asiakkaiden sitouttamista ja asiakassuhteiden kehittämistä.

3. Optimoi sisältöä

LinkedInin analysointityökalun avulla pystyt helposti tarkastelemaan, millainen sisältö seuraajiasi kiinnostaa. Analyysin perusteella voit tehdä tarvittavia muutoksia sisältöstrategiaasi ja pitää huolta, että seuraajasi palaavat jatkossakin sivullesi sekä parhaimmassa tapauksessa jakavat sisältöäsi omassa verkostossaan.

Tämä on tärkeää myös siksi, että tarpeeksi mielenkiintoista julkaisua tykätään ja kommentoidaan todennäköisemmin. Kun käyttäjä on tykännyt tai kommentoinut julkaisua, ilmestyy tuo julkaisu myös seuraajiesi yhteyshenkilöiden tai ”kavereiden” etusivulle samaan tapaan kuin Facebookissa. Tämähän tarkoittaa tietysti entistä enemmän näkyvyyttä ja mahdollisesti lisää seuraajia.

4. Mainosta – ja hanki palveluistasi kiinnostuneiden yhteystietoja

Tiesitkö, että pystyt hankkimaan myös liidejä LinkedInissä? Jos nimittäin haluat, että sisältösi tai sivusi saa mahdollisimman paljon näkyvyyttä voit mainostaa niitä samaan tapaan kuin Facebookissa. LinkedIn tarjoaa erilaisia mainospaikkoja ja jopa call-to-action-painikkeita, joilla rohkaiset potentiaalisia asiakkaita eteenpäin kohti ostopäätöstä tai yhteydenottoa.

Hehkun LinkedIn-sivulta voit käydä lainaamassa vinkkejä esimerkiksi siihen, millaista sisältöä LinkedInissä kannattaa julkaista.

New call-to-action