Kaksi edellistä multibrand-markkinoinnin strategiaa ovat käsitelleet tykkääjille ristiinmarkkinointia ja uudelleenmarkkinointia ristiin. Viimeisenä kolmesta multibrand-markkinoinnin strategiasta käyn läpi sähköpostien pohjalta tehtävää kohdistamista.

Sähköpostin avulla kohdistaminen

Sähköpostien avulla tehtävä kohdistamistapa vaatii kaikista eniten ennakkotyötä ja onnistuu, kun asiakasrekisteriä on kerätty tai sitä aletaan suunnitelmallisesti keräämään. Sähköpostien kerääminen pystytään hyödyntämään Facebookissa kohderyhmien muodostamisessa. Mikäli malli ei ole entuudestaan tuttu, niin toiminta perustuu siihen, että Facebookiin ladattavat sähköpostit pyritään täsmäämään käyttäjien profiileista löytyviin sähköposteihin. Aina annettu sähköposti ei ole sama, kun Facebook-profiilissa, joten 100% osuvuus jää vain toiveeksi. Tästä johtuen sähköpostien massaa on hyvä olla ainakin muutama tuhat, jotta yleisön saa luotua. Toki kohdistuksen voi myös tehdä puhelinnumeron perusteella ja sitähän jokainen some-kanava nykyään kovasti kyselee ”turvallisuussyistä”.

Asiakasdata CRM:stä Facebookiin

Oletetaan, että Salomonilla on hyvin ylläpidetty CRM, mistä löytyy asiakkaiden sähköpostit ja ostokäyttäytyminen. CRM:stä tietyn segmentoinnin perusteella excel-muotoon viedyt sähköpostit täsmätään Facebookiin ja yleisö on valmis. Tämän yleisön Suunto saa käyttöönsä, jotta ristiinmarkkinointia pääsee toteuttamaan. Kaikki CRM:n asiakkaat eivät välttämättä ole Salomonin Facebook tykkääjiä, joten kyseessä on erilainen yleisö, kun pelkkä Salomonin tykkääjät.

Mikäli sähköpostien perusteella muodostettu yleisö olisi kaikki vaelluskengät ostaneet, niin Suunto voisi ohjata heitä vaelluksesta kertovaan blogi-artikkeliin, missä esiteltäisiin esimerkiksi Suomen parhaat vaellusmaastot ja kuvissa näkyisi uusi Spartan-kello. Heti ihmisiä ei kannattaisi ohjata suoraan ostoon, vaan tarjota inspiroivaa sisältöä mielenkiinnon herättämiseksi. Tämän artikkelin lukijoille voidaan taas uudelleenmarkkinoinnin avulla suositella lisää blogin sisältöä, jotta käyttäjät saadaan palaamaan. Kun kiinnostus näyttää olevan kunnossa, niin voidaan käyttäjää ohjata suoremmin oston pariin.

Koko sähköpostikannalle ristiinmarkkinointi

Iittala pystyisi luovuttamaan samalla tavalla omasta CRM:stä kohderyhmiä Arabialle ja oletetaan, että he tekisivät nyt kohderyhmän koko CRM:n kannasta. Tämän kohderyhmän perusteella Arabia voisi nostaa mainonnan avulla käyttäjien feedille sponsoroituina postauksina tyylikkään videon, missä he esittelevät uusia tuotteitaan. Videot olisi vielä jaettu useampaa osaan, jotta asiakaskokemus rakentuu hienostuneesti. Esimerkiksi kolmen videon sarjassa ensimmäinen olisi kurkistus uuden tuotteet designiin, mutta jättäen tuotteen vielä arvoitukseksi. Toisessa videossa suunnittelija voisi avata tuotteen designia ja ominaisuuksia omasta näkökulmastaan ja tuote näkyisi siinä aina hetkellisesti. Kolmas video voisi keskittyä suoraan tuotteen ominaisuuksiin, koska tuote on jo käyttäjälle entuudestaan tuttu.

Datan käyttöoikeudet

Artikkelissa läpikäydyt datajaot herättävät varmasti kysymyksiä oikeuksien osalta, mistä kuluttajalle pitääkin ilmoittaa datan keräämisen yhteydessä. Jos kaikkea ei ole ilmoitettu etukäteen, niin käyttöehdot voi aina päivittää, kuten tekee jatkuvasti suuret yritykset kuten Google, Facebook, Apple, jne. Brändien ristiinmarkkinointi mahdollistaa oikeasti hyödyllisten asiakaskokemusten rakentamisen ja ihmisten inspiroinnin.

Lue myös miten multibrand-markkinointia voi tehdä tykkääjille ristiinmarkkinointina ja uudelleenmarkkinointina ristiin.

New call-to-action