Edellisessä multibrand-markkinoinnista kertovassa artikkelissa kävin läpi tykkääjille ristiinmarkkinointia Facebook-mainonnan strategiana. Esimerkkiyrityksinä käytin Amer Sportsia ja Fiskarsia, joten jatketaan samojen yritysten brändien parissa. Tykkääjien lisäksi ristiinmarkkinointia pystyy Facebookissa tekemään myös verkkosivuston uudelleenmarkkinoinnin avulla.

Uudelleenmarkkinointi ristiin

Suunto pystyy kohdistamaan omat viestinsä Salomonin sivustolla tapahtuvan käyttäytymisen perusteella Facebookissa. Kun asiakas katselee Salomonin juoksukenkiä ja palaa sieltä Facebookiin voidaan hänelle näyttää Suunnon juoksuun tarkoitettujen kellojen mainoksia ja sisältöjä. Näin Suunto pystyy hyödyntämään Salomonin sivustolla tapahtuneen käyttäytymisen perusteella ihmisen kiinnostuksen kohteita ja tarjoamaan kokonaisvaltaista kokemusta. Suurissa verkkokaupan ostomäärissä kohdistukset voisi tehdä myös tehtyjen ostojen perusteella brändien välillä ristiin.

Tuotteiden käyttäminen ristiin myös sisällöissä

Iittala voisi tehdä Arabian tuotteita täydentävää kokemusta asiakkaalle uudelleenmarkkinoinnin avulla. Kun käyttäjä on katsonut Arabian sivustolla Uunikokki sarjan tuotteita, näkisi hän seuraavan kerran Facebookiin palatessa sponsoroidun postauksen, missä Uunikokki on osa Iittalan tuotteilla tehtyä kattausta. Hänet ohjattaisiin Iittalan blogiin, missä hän inspiroituisi vielä enemmän Uunikokin mahdollisista kattaustavoista Iittalan astiaston kanssa. Blogi-artikkelista taas löytyisi linkit tyylikkäissä kattauksissa näytettyihin tuotteisiin, jotta ostamisen pariin pääsee helposti.

Asiakaskokemuksen rakentaminen ristiinmarkkinoinnilla

Tällä hyvin yksinkertaisella tavalla Iittala tuottaa Arabian tuotteille suurempaa lisäarvoa ja parempaa asiakaskokemusta, mutta kasvattaa myös kiinnostusta omia tuotteita kohtaan. Blogi tarjoaa vaivattoman tavan tehdä suuremmankin määrän vastaavia sisältöjä, jotka rakentavat asiakaskokemusta ja sitouttavat brändiin. Tämä taas lopulta alkaa näkymään myös tuloksen positiivisessa kehityksessä.

Lue myös miten multibrand-markkinointia voi tehdä Facebookissa tykkääjille ristiinmarkkinointina ja sähköpostien avulla kohdistamalla.

New call-to-action