Kuten muissakaan joukkulajeissa, yksi tähtipelaaja harvoin tuo mestaruutta. Yksittäisen ottelun voi voittaa hyvällä kärjellä ja taitava maalivahti voi pelastaa pahimmilta takaiskuilta, mutta mestaruuteen vaaditaan hyvää yhteispeliä koko joukkueelta. Tässä artikkelissa kerrotaan suoria esimerkkejä siitä, miten eri kanavien yhteistyöllä ja pienillä yksityiskohdilla on suuri merkitys lopputulokseen.

Jokainen kanava on yksi pelaaja joukkueessa

Voit tehdä huikean facebook-mainoksen, mutta jos sen takana odottava sisältö ei vastaa kampanjaa, kävijä poistuu nopeasti. Voit ostaa itsesi Googlen kärkisijoille, mutta jos mainoksen sisältö ei vastaa hakijan ongelmaa tai herätä luottamusta, ei liikennettä synny. Voit tuoda agressiivisesti omat tarjouksesi ja tuotteesi bannereiden kautta näkyville, mutta kauppa syntyy vasta kun prosessi on loppuun asti kunnossa. Uusi verkkosivusto voi olla näyttävä, mukana luonnollisesti sosiaalisen median painikkeet, mutta jos metatietoja ei ole määritelty näyttää se ulospäin jaettuna aivan joltain muulta.

1. Hakukoneoptimointi ja hakukonemainonta

Näkyvyys Googlessa on tärkeää, mutta kyse ei ole vain sijoituksesta. On yhtä tärkeää että kohdesivun asiat on kunnossa ja tuloksiin listautuva linkki tarjoaa oikein asetellut tiedot ja selkeän viestin siitä miksi juuri tämä tulos on paras vaihtoehto. Verkkosivuston täytyy pelata hyvää yhteispeliä hakukoneiden kanssa. Sijoituksen lisäksi esitetyllä sisällöllä on entistä suurempi merkitys. Esimerkiksi sisällön päivämäärä kannattaa olla näkyvillä vain jos se on tarpeeksi tuore.

2. Meta-tiedot ja sosiaalinen media

On totta että Googlen hakurobotit löytävät tarvittavat asiat suoraan verkkosivun sisällöstä, eikä meta-tiedoilla ole sijoitukseen suurta merkitystä. Oikein asetetut meta-tiedot kuitenkin kertovat suoraan mitä sivustosi sisältää ja miten sisältö halutaan esitellä ulospäin. Kopioi verkko-osoite ja jaa se sosiaalisen median kanavissa, katso syntyykö tästä houkutteleva, yritystä tai sisältöä kuvaava julkaisu. Huonosti esittäytyvä sisältö ei vakuuta, kohteesta eroava esittely saa kävijän poistumaan ja kokemaan pettymyksen.

3. Mainonta ja verkkosivusto

On tyypillistä että tuotetta tai palvelua esittelevä mainosbanneri johtaa yrityksen etusivulle, jossa ei ole välttämättä olekaan suoraa ohjausta mainostettuun tuotteeseen. Oletetaan että asiakas muistaa ja etsii uudelleen asian, joka sai hänet kiinnostumaan. Pahimmassa tapauksessa tuotesivulla on linkki esimerkiksi valmistajan sivulle, joka ei aukea uuteen välilehteen vaan kävijä on jälleen pois sieltä mihin hänet on kovalla työllä saatu. Merkittäviä kampanjoita varten kannattaa luoda omat sivustot, tuotekohtaiset mainokset ohjata suoraan tuotesivulle.

Muistilista:

  • älä jätä yksityiskohtia huomioimatta
  • metatiedoilla on merkitystä
  • ranking ei ole ainoa vaikuttava tekijä hakukoneiden kautta tulevaan liikenteeseen
  • älä käsittele kanavia erillisinä elementteinä vaan panosta niiden yhteispeliin
  • testaa ja seuraa miten olet esillä eri kanavissa
  • mittaa kävijöiden laatua enemmän kuin määrää

Tässä kuvattuna muutamia kirjoitushetkellä löytyviä esimerkkejä siitä, millainen merkitys yksityiskohdilla on ja miten houkuttelevasti asiat ilmenevät hakukoneissa tai sosiaalisen median kanavissa, miten määrittelemätön metatieto voi antaa täysin väärän kuvan. Mieti mikä hakusanamainos tai facebook-esikatselu on mielestäsi paras, miksi.

 

New call-to-action