Tässä artikkelissa on listattu Suomen suosituimmat verkkosivut sekä suosituimmat suomalaiset verkkosivut. Amazoniin kuuluva Alexa tarjoaa dataa ensimmäisestä ja tulokset ovat selkeät. Kärjessä on hakujätti Google, jonka kautta valtaosa päätyy muille sivustoille. Perässä tulee Googlen omistama videopalvelu YouTube. Googlen kansainvälinen kotisivu ehtii vielä sosiaalista mediaa dominoivan Facebookin edelle ja näitä seuraa Wikipedia. 

Kymmenen kärkeen mahtuu myös Yle ja Iltalehti. Microsoftin hakukone Live.com pyörii monen selaimen oletuksena sijalle 11. Twitter komeilee sijalla 13 ja LinkedIn sijalla 21. Uutisista top-20 sijoituksiin nousevat myös Helsingin Sanomat ja saman konsernin Ilta-Sanomat.

Miten valita parhaat sivustot mainonnalle

Mitä tämä tarkoittaa markkinoijalle, joka haluaa tavoittaa asiakkaat sieltä missä he luonnollisesti liikkuvat? Sosiaalinen media ja video korostuvat entisestään, hakukoneiden osalta sijoituksista sekä klikeistä on entistä tiukempi taistelu. Ratkaisevista yksityiskohdista kirjoitettiin edellisessä blogi-artikkelissa, joka käsitteli mm. hakukonemainosten sisältöä.

Suomalaisista mediayhtiöistä Aller Media, Sanoma, Alma Media, Otavamedia, A-lehdet, MTV, KSF Media, Kaleva365, Improve Media ja Keskisuomalainen ovat perustaneet yhteisen markkinapaikan digitaaliselle mainonnalle, joka luo merkittävän pelaajan usean kohderyhmän suosituimmilla sivustoilla. Lisää aiheesta MarMain artikkelissa.

Tärkeintä on ymmärtää hakukonemainonnan, orgaanisen löydettävyyden ja display-mainonnan periaatteet, sekä miten niitä hyödynnetään yhtenä rintamana. Mikä sopii parhaiten omalle tuotteelle tai palvelulle, mitä kohderyhmää halutaan tavoittaa. Näin syntyy kuva siitä mikä listan kanavista toimii oman yrityksen markkinoinnissa.

Alexan lista suosituimmista sivuista Suomessa:

 1. Google.fi
 2. Youtube.com
 3. Google.com
 4. Facebook.com
 5. Wikipedia.org
 6. Reddit.com
 7. Vk.com (venäjän kielinen)
 8. Yle.fi
 9. Iltalehti.fi
 10. Nordea.fi
 11. Live.com (Microsoftin hakukone)
 12. Instagram.com
 13. Twitter.com
 14. Twitch.tv (pelaajien liveportaali)
 15. Tori.fi
 16. Imgur.com
 17. Hs.fi (Helsingin Sanomat)
 18. Is.fi (Iltasanomat)
 19. Iltasanomat.fi
 20. Yahoo.com

TNS Gallupin lista viikon suosituimmista suomalaisista verkkosivustoista:

 1. Iltasanomat
 2. Iltalehti
 3. Yle
 4. Helsingin Sanomat
 5. MTV
 6. Tori
 7. Oikotie
 8. Nelonen Media
 9. Vauva
 10. Kauppalehti

New call-to-action