Sisältömarkkinoinnin tärkein valtti on se, että sen puitteissa luodaan sisältöjä, joita kuluttajat ihan oikeasti haluavat kuluttaa. Sen hyödyistä voisi kirjoittaa kirjan, mutta otimme esittelyyn niistä tärkeimmät.

Sisältömarkkinointi sitä, sisältömarkkinointi tätä ja content is king – olet varmasti jo kuullut korvat läpeen sisältömarkkinoinnin merkityksestä ja miten onnistut siinä. Sisältömarkkinointi kannattaa, sillä sen pääroolissa on asiakkaasi tarpeet, mutta mitä siitä jää itselle käteen?

Tässä artikkelissa sinä ja yrityksesi pääsette parasvaloihin, kun käymme läpi sisältömarkkinoinnin hyötyjä ja syitä miksi sisältömarkkinointi kannattaa.

Sisältömarkkinoinnille on suuri tarve

Ihminen kuluttaa päivittäin valtavan määrän sisältöä, minkä lisäksi uusia medioita sekä tapoja kuluttaa sisältöä tupsahtelee kuin sieniä sateella. Lähes jokaisella meistä kulkee taskussa älypuhelin, jonka kautta sisältöä on käsillä nopeammin ja enemmän kuin koskaan.

Tilastokeskuksen mukaan yli 70% suomalaisista käy netissä useita kertoja päivässä. Kuluttaja toisin sanoen ahmii valtavan annoksen tekstiä, videoita ja kuvia päivittäin. Sisältöä syötetään nenän eteen jatkuvalla tahdilla ja kuluttaja osaa jo nakata turhan sisällön lautaseltaan roskakoriin sitäkin tehokkaammin. Näin ollen myös kilpailu näkyvyydestä ja hakukonesijoituksista käy kuumempana kuin koskaan.

Ajatus sisältömarkkinoinnin taustalla liittyy juuri näihin tilastoihin: on aivan turha tuutata nettiin tavaraa, joka ei tavoita oikeaa yleisöään tai anna sitä kuuluisaa lisäarvoa käyttäjälleen. Sisältömarkkinoinnin avulla opit löytämään parhaat keinot saada ihmiset palaamaan sisältösi äärelle tarjoamalla heille esimerkiksi jotakin hyödyllistä ja viihdyttävää. Tämä kasvattaa luottamusta sinun ja asiakkaidesi välille, ja luo kestävän siteen vuosiksi eteenpäin.

Sisältömarkkinoinnissa lähdetään liikkeelle siitä, että otetaan selville asiakkaan haasteet ja ongelmat, jotta voidaan luoda sisältöä, jolla on väliä. Tämä tehdään hyödyntämällä ostopolun eri vaiheita.

Kaiken keskiössä on toisin sanoen sisällön vastaanottaja, eli tarkkaan harkittu ja kohdennettu ostajapersoona, jonka tarpeisiin sisältö on tuotettu ja mietitty.

Mutta mitkä ovat niitä konkreettisia hyötyjä, joita sisältömarkkinointi tarjoaa sinulle ja yrityksellesi? Tässä muutama keskeisin:

1. Hakukone <3 sisältömarkkinointi

Lähdetäänpä liikkeelle siitä konkreettisimmasta, eli kuningas Googlesta. Kun sisällöt on mietitty veitsenteräviksi ja optimoitu oikein, ne pärjäävät hyvin hakukoneissa ja ajavat enemmän liikennettä yrityksesi suuntaan. Lisäksi sisällön ollessa korkealaatuista ja hakukoneystävällistä, tuotteidesi ja yrityksesi pariin surffailevat netinkäyttäjät ovat lähtökohtaisesti sellaisia, joita tuotteesi kiinnostaa – eli potentiaalisia asiakkaita.

2. Konvertoi vierailijoista asiakkaita ja suosittelijoita

Kuten jo sanottua, sisältömarkkinoinnin teesi on luoda kiehtovaa ja informatiivista sisältöä, joka auttaa asiakasta kulkemaan ostopolun eri vaiheiden läpi tehokkaasti. Sisältömarkkinoinnissa sisältöjen tehtävä on sitouttaa, olla informatiivista, auttaa ja tarjota lisäarvoa lukijalle.

Jos tämä on hanskassa, nettisivullasi vierailijat todennäköisesti löytävät etsimänsä nopeammin ja tekevät niitä toimintoja, joita toivoitkin heidän tekevän – lataavat oppaan, täyttävät yhteystietokaavakkeen tai ostavat tuotteistasi nettikaupastasi. Sisältömarkkinointia voisi verrata toimivaan ystävyyssuhteeseen: kun annat, saat myös takaisin.

3. Laita brändisi hehkumaan ajatusjohtajuudella

Kun ihminen kuluttaa aikaa sisältöjesi parissa, eli lukee nettisivujasi, blogiartikkeleitasi tai katselee videoitasi, hän väistämättä rakentaa mielikuvaa yrityksestäsi ja sen brändistä. Jos tarjoamasi sisältö on heille merkityksellistä tai hyödyllistä, on todennäköisempää, että brändiisi suhtaudutaan positiivisesti ja sanaasi luotetaan.

Erinomaisella sisällöllä voit osoittaa olevasi alasi paras ja asiantuntevin toimija, jonka osaamiseen turvaudutaan ongelmatilanteessa. Sisältömarkkinointi onkin vähän kuin markkinoinnin MacGyver: vaatimaton ongelmanratkaisija, joka laittaa internetin sisältökonnat kuriin älykkyydellään!

Tätä kutsutaan myös ajatusjohtajuudeksi, mikä tulee pitkäjänteisen ja taidokkaan sisältömarkkinoinnin kylkiäisenä lähes luonnostaan. Asiakkaasi palkitsevat kovan työsi luottamuksellaan ja asiakasuskollisuudellaan.

4. Sisältömarkkinointi on kustannustehokasta

Let’s face it – kukaan meistä ei halua sijoittaa oravannahkojaan kalliisiin työkaluihin ja ratkaisuihin, joiden tuloksista ei ole lupausta. Sisältömarkkinointi on huomattavasti kustannustehokkaampaa kuin perinteinen outbound-markkinointi. Sen käyttöönottaminen vaatii Content Marketing Instituten mukaan jopa 62% vähemmän resursseja kuin perinteiset markkinointitekniikat ja tuottaa kolminkertaisen määrän liidejä.

Sen sijaan että huutaisimme torin kulmalla viestiämme kovaan ääneen ohikulkijoille, pysähtyy sisältömarkkinoija pohtimaan mikä on (potentiaalisen) asiakkaan ongelma ja kysyy itseltään, miten voisi auttaa. Ihmiset eivät enää reagoi perinteisiin outbound-markkinointiviesteihin, jotka palvelevat pääasiassa yrityksen omia tavoitteita, vaan sisältö on tuotettava asiakkaan ehdoilla, hänen tarpeistaan ammentaen.

New call-to-action