Kirjoitin ensimmäisen yritysblogitekstini noin vuosi sitten. Ennen ensimmäistä tekstiäni ymmärsin blogit täysin väärin – luulin niiden olevan päiväkirjojen tyyppisiä alustoja, jolle voisi vuodattaa tunteensa koko internetin nähtäville. Ensimmäisessä tekstissäni en kuitenkaan purkanut tunteitani miljoonayleisölle, vaan kirjoitin kohdennetun tekstin, kohdennetulle yleisölle, yritysmaailmaan. Vaikka teokseni olikin kohdennettu niin sanotulle sinikaulusporukalle en kuitenkaan missään vaiheessa yrittänyt tuottaa tekstiä, jota vain yritysmaailman pienet työmyyrät osaisivat konemaisesti lukea, ehei! Tuotin tekstini tunteen palolla, sillä mikäs muu kuin tunne myy!

Yritysmaailmassa on tärkeää tuottaa sisältöä, joka auttaa asiakasta. Ihan vaan senkin vuoksi, että asiakkaat haikailevat lisää tietoa ja itsenäinen tiedonmetsästys muodostaa suuren osan ostopolusta. Tässä vaiheessa on tärkeä muistaa, että tunteet vaikuttavat ostopäätökseen suuresti – miksi siis et kirjottaisi tunteellisesti tarinasi, luovaa kirjoittamista hyödyntäen.

Tekstissä listaamme muutamia luovan kirjoittamisen työkaluja, joista on helppo ottaa opiksi yritysblogin kirjoittamista aloitellessa.

1. Harjoitus tekee mestarin

Koska viimeksi kirjoitit tekstin, jossa sait käyttää mielikuvitustasi? Useimmilla meistä viimeiset luovan kirjoittamisen tuotokset ovat syntyneet peruskoulun penkillä. Kuten vaikkapa pesäpallossa, myös kirjoittamisessa taidot ruostuvat, jos niitä ei harjoita. Jos olet aloittelemassa yrityksesi blogia tai artikkelituotantoa, on syytä verestää taitoja. Ota siis kynä ja paperi kouraan ja harjoittele! Tässä muutamia harjoituksia sulkakynää vetreyttämään (netti on pullollaan kirjoitusharjoituksia, voit siis hyvin hyödyntää myös niitä).

  • Kirjoita paperille ajatuksiasi kolmen minuutin ajan nostamatta kynää kertaakaan paperista. Älä lopeta kirjoittamista, vaikka ajatus katkeisikin! Lue tuotoksesi ääneen ja heitä se roskiin. Näin saat kiinni ajatuksestasi ja poisheittämällä tekstisi pääset ajatuksestasi eroon.
  • Kirjoita kirje tulevaisuuden itsellesi. Mitä haluaisit sanoa hänelle? Näin opit kertomaan nykyhetkestä.
  • Kirjoita joku salaisuutesi paperille. Näin opit sanallistamaan sen, mikä on sinulla ollut sisälläsi kenties kauankin.
  • Listaa yrityksesi parhaat puolet 30 sekunnin aikana. Kun ne on listattu, voit palata kirjoittamaan niistä silloinkin, kun kärsit valkoisen paperin kammosta.

2. Liika on liikaa, myös mielikuvien maalaamisessa

Ihmisen pinna on kovin lyhyt. Niin se on myös luetun ymmärtämisessä. Voit maalata mielikuvia tuotteestasi, palvelustasi ja yrityksestäsi suurin ja mahtavin sanankääntein, mutta luultavasti kuulet kuorsaamista lukijalta heti kun adjektiivimittari iskeytyy kymmenenteen kuvailevaan sanaan. Mieti, mitkä ovat tiedot, jotka asiakas tarvitsee tutustuessaan sinuun ja tuotteeseesi. Nipistä tekstin kokonaispituudesta! 500 sanan luku-urakka on jo kovin pitkä.

3. Sisällöntuotannon tulisi toimia seinäkellon tavoin

Kun kuukausi, viikko tai vuosineljännes vierähtää, on aika jatkaa kirjoittamista. Vaikka sisällöntuotannon ajoittaminen ei välttämättä ole se luovuuden mittari, on tärkeää, että asiakkaillenne tarjotaan luettavaa tasaisin väliajoin – kuten hyvä novellisarja tai TV-ohjelma. Rakentamalla sisältösuunnitelman, voitte yrityksessänne hahmottaa tulevaa vuotta ja sen mukana tulevia aiheita. Tulevan vuoden hahmottaminen sisältösuunnitelman avulla auttaa näkemään pidemmälle, sekä hauduttamaan herkullisia tekstiaiheita ajatuspadoissa. Sisältösuunnitelman laatimiseen kannattaa uhrata aikaa, sillä esimerkiksi 12 artikkelin kirjoittaminen vaatii yllättävän paljon ajatustyötä.

4. Rakenne ratkaisee

Kuten hyvässä viinissä, on myös tarinassa hyvä olla rakennetta. Tarinan kirjoittaminen seuraa aristoteelista draaman kaarta, jossa on alku, keskikohta ja loppu. Alku on se, jossa ongelma esitellään. Keskikohta on kliimaksia, tai käännekohtaa varten ja lopussa pääsemme ratkaisuun. Myös yritysblogitekstin (vaikka se käsittelisi kuinka kuivakkaa aihetta) tulisi sisältää nämä kolme rakenteellista kohtaa. Aivomme löytävät yhtymäkohtia tarinoista, joten sisällön tarinallinen muoto on helppo sulattaa. Kerro siis yrityksestäsi, tuotteistasi tai palveluistasi tarinana.

5. Muoto kielii monipuolisuudesta

Kun kirjoitat tekstisi jatkuvasti tarinalliseen rakenteeseen voi se helposti toistaa itseään. Lisäpontta kirjoittamiseen voit saada yllättämällä lukijakuntasi, eli asiakkaasi, blogimuotoja varioimalla. Blogisi tarinallinen sisältö on siis edelleen sama, mutta eri muodossa, kuten vaikka vesi jään, lumen tai rakeiden muodossa. Tässä listattuna blogimuodoista yleisimpiä. Tutustu myös näihin blogin olomuotoihin.

  • Checklist: Kirjoita vaikkapa parhaista käytänteistä tarkistuslistan muodossa.
  • Vertailutyökalu: Jos yritykselläsi on myytävänä kaksi tuotetta, vertaileva teksti on helppo luettava.
  • Lista: Luet parhaillaan listan muodossa olevaa blogitekstiä. Listaus helpottaa ajatuksien jäsentämistä.
  • FAQ eli suomeksi UKK: Kirjoittamalla useimmin kysytyt kysymykset (Frequently Asked Questions) voit helpottaa asiakkaan pohdintaa.
  • Uutiset tai trendit: Kirjoittamalla alallasi vallitsevista uutisista tai trendeistä voit tuoda faktoja asiakkaan tietoisuuteen ensimmäisenä. Pysy siis ajan tasalla alastasi.

Kirjoititpa mistä hyvänsä, on tärkeää, että sisällöntuotannon virta pysyy tasaisena. Tuota siis tekstiä tasaisin väliajoin. Tällöin sinunkaan taitosi kirjoittajana ei pääse ruostumaan. Muista, että tekstien on tarkoitus ilahduttaa asiakastasi ja lukijakuntaasi! Jos siis aihe ei miellytä sinua, ei se miellytä luultavasti lukijaakaan. Tilanne on siis win-win – oikein rakennetulla, mielenkiintoisella tarinalla loistat asiantuntijana sekä asiakkaasi palaa tekstiesi pariin yhä uudelleen ja uudelleen. Nyt kynät sauhuamaan!

New call-to-action