Kuluttajien hakiessa yhä enemmän inspiraatiota, tietoa ja vahvistusta ostopäätöksilleen verkosta, on sisältömarkkinointi noussut kaikkien markkinoinnin parissa työskentelevien huulille. Keskustelussa vilahtelee monia eri termejä kuten inbound-markkinointi ja natiivimainonta, ja osa laskee mukaan sisältöjen levittämisen maksetulla mainonnalla ja osa ei.

Mitä sisältömarkkinointi siis oikeastaan on ja miten se tapahtuu?

Sisältömarkkinoinnin kenttä on varsin laaja. Toiset tarkoittavat sillä yhteistyötä vaikuttajien kanssa tai aikakauslehtiin räätälöityjä advertoriaaleja, toiset yrityksen omaa blogia ja sen sisältöjen levittämistä somessa. Sisältömarkkinointia voi tehdä kaikkia edellä mainittuja keinoja hyödyntäen, kunhan vain itse sisältö on kuluttajia aidosti hyödyttävää tietoa, joka tarjoaa ratkaisuja heidän tarpeisiinsa ja vastauksia heidän kysymyksiinsä. Kokosimme avuksesi sisältömarkkinoinnin abc:n, näillä ohjeilla onnistut!

Mitä asiakkaasi haluavat tietää?

Mitkä asiat ovat asiakkaillesi tärkeitä? Mikä heitä askarruttaa, huolestuttaa, pelottaa, innostaa, kiinnostaa ja motivoi? Millaista tietoa he etsivät tai missä he tarvitsisivat apua? Mieti myös missä muodossa voisit parhaiten vastata heidän tiedontarpeeseensa. Olisiko ratkaisu yritysblogi, yhteistyö vaikuttajan kanssa, some-sisällöt tai kenties videosarja YouTubessa? Muista realistinen resurssointi, systemaattinen sisällöntuotanto vie aikaa, ja joskus se on kustannustehokkaampaa ulkoistaa.

Missä asiakkaasi liikkuvat?

Kanavia sisällön levittämiseksi on tarjolla enemmän kuin koskaan, ja jatkuvasti lisääntyvien some-kanavien keskellä on vaarassa mennä pää pyörälle. Kaikkialla ei tarvitse näkyä, mutta hyvä ohjenuora on olla läsnä kanavissa, joissa kohderyhmäsi jo valmiiksi viettävät aikaa. Mainonnalla sisältöjesi kohdentaminen juuri oikeille ihmisille onnistuu tarkemmin, ja medioiksi kannattaa valita kokeilun kautta kontaktihinnaltaan ja tavoittavuudeltaan parhaat.

Kun asiakkaasi etsivät sinua, älä leiki piilosta

Varmista löydettävyytesi hakutuloksissa kuluttajien etsiessä yritystäsi tai palveluihisi ja tuotteisiisi liittyviä aiheita. Säännöllisellä sisällöntuotannolla ja levityksellä esimerkiksi blogin ja somen kautta hyvä löydettävyys on mahdollista saavuttaa ilman mainontaakin, mutta orgaanisten sijoitusten parantumista odotellessa pika-apuna toimii erinomaisesti hakukonemainonta.

Suunnittele, toteuta, tarkista

Sisältömarkkinointi on systemaattista ja pitkäjänteistä työtä, eikä tuloksia synny yhdessä yössä. Pitkällä tähtäimellä se kuitenkin kannattaa, ja tulokset näkyvät niin brändin tunnettavuudessa, kasvaneessa sivustoliikenteessä, some-sitoutumisessa kuin itse ostoissakin. Onnistuminen vaatii taustalleen selkeän strategian ja määritellyt tavoitteet, sekä edistymisen jatkuvaa seuraamista ja mittaamista.

New call-to-action