Sisältömarkkinoinnissa puhutaan aivan liian vähän visuaalisesta sisällöstä. Ei tarvitse olla suurikaan oraakkeli ennustaakseen, että visuaalisen sisällön, kuten kuvien, infograafien ja videoiden merkitys ainoastaan jatkaa kasvamistaan tulevina vuosina. Sen puolesta puhuvat mobiililaitteiden merkityksen kasvu,  ihmisten alati heikkenevä keskittymiskyky sekä se, että sosiaalisen median kanavista kovinta kasvua on nähtävissä nimenomaan visuaaliseen sisältöön pohjautuvissa some-kanavissa, kuten YouTubessa, Instagramissa, Pinterestissä ja Snapchatissä. Alla vielä muutama hengästyttävä fakta ihmisten sisällönkulutustottumuksista ja visuaalisuuden voimasta:

  • 81 % ihmisistä ainoastaan silmäilee sisältöä lukiessaan verkossa
  • Ihminen muodostaa ensivaikutelman asioista 50 millisekunnissa
  • Arviolta 79 % verkon liikenteestä tulee olemaan videosisältöä jo ensi vuoteen mennessä
  • Videota sisältävät sisällöt keräävät jopa 3 kertaa enemmän inbound-linkkejä, kuin pelkät tekstisisällöt
  • Ihmiset ostavat tuotteen 85% todennäköisemmin nähtyään tuotevideon
  • Twiitit, joissa on käytetty kuvia, ansaitsevat jopa 18% enemmän klikkejä, 89% enemmän tykkäyksiä ja 150 % enemmän uudelleentwiittauksia

Visuaalisuuden merkitystä on siis turha kyseenalaistaa. Mutta kuinka sitä voidaan sisältömarkkinoinnissa hyödyntää? Alla 4 esimerkkiä siitä, kuinka voit valjastaa visuaalisen sisällön tehokkaaksi osaksi markkinoinnin työkalupakkiasi:

1. Kuvat ja ikonit blogiartikkelien tukena

Kuvat ja ikonit blogiartikkelien tukena I Hehku MarketingSisältömarkkinoinnin moottorina toimii yrityksen omalla sivustolla toimiva blogi, jonne tuotetaan säännöllisesti sisältöä vastaamaan erilaisten ostopersoonien tiedontarpeisiin ostopolun eri vaiheissa. Artikkelien tukena käytetään kuvia, joiden tehtävänä on ennen kaikkea rikastuttaa tekstisisältöä ja jäsentää sitä.

Artikkelin pääkuvan on syytä vähintäänkin noudattaa brändin visuaalista identiteettiä. Parhaimmillaan hyvin valittu tai erityisesti artikkelia varten teetetty artikkelikuva onnistuu tiivistämään artikkelin pääpointin visuaaliseen muotoon. Hyvä esimerkki löytyy kyselytyökalua asiakkailleen tarjoavan ZEFin blogissa artikkelista Miten toimitusjohtaja voi tukea työntekijälähettilyyttä?.

Tekstin kuvitus jäsentää tekstiä, jolloin siitä tulee miellyttävämpi lukea. Kuvittaminen voi myös vahvistaa tekstin sanomaa ja selkeyttää sitä. Kuvien lisäksi ikoneilla voidaan parantaa tekstin ymmärrettävyyttä ja luettavuutta tehokkaasti.

2. Kanavakohtaisesti optimoitu kuva- ja videosisältö some-strategian keskiössäKanavakohtaisesti optimoitu kuva- ja videosisältö some-strategian keskiössä I Hehku Marketing

Kenellekään ei varmasti tule yllätyksenä, että videot ja kuvat sitouttavat seuraajia sosiaalisessa mediassa huomattavasti tekstiä paremmin. Inc.comin artikkelin mukaan kuvan sisältävät postaukset sitouttavat jopa 650 % paremmin kuin pelkkää tekstiä sisältävät julkaisut.

Ota siis blogisisällön levityksen ja asiakkaiden kuuntelun lisäksi some-strategiasi keskiöön kanavakohtaisesti optimoitu kuva- ja videosisältö. Visuaaliset sisällöt herättävät tunteita, kiinnittävät huomion ja niiden avulla on tehokasta välittää ajatuksia, ideoita, tunteita ja arvoja.

Älä myöskään unohda live-videon mahdollisuuksia! Hyödynnä suoratoistoa ainakin tapahtumien yhteydessä ja asiakaspalvelussa esim. Q&A-sessioina.

 

3. Infograafit ja selitysvideot monimutkaisten asioiden selkeyttäjinäInfograafit ja selitysvideot monimutkaisten asioiden selkeyttäjinä I Hehku Marketing

Selitysvideot ja infograafit ovat loistavia formaatteja kun halutaan kertoa paljon mahdollisimman tehokkaasti. Niiden avulla onnistutaan parhaimmillaan havainnollistamaan monimutkaisiakin asioita yksinkertaisesti ja tiivistämään haluttu sanoma.

Videot ja infograafit puhuttelevat internet-aikakauden ihmisiä, jotka jaksavat keskittyä yhä huonommin. Microsoftin teettämän tutkimuksen mukaan keskittymiskykymme on nimittäin nykyään heikompi kuin kultakalalla. Ei siis ihme, että huomiomarkkinointi on huipussaan!

4. Kuvat ja videot hakukoneoptimoinnissa

Kuvat ja videot hakukoneoptimoinnissa I Hehku Marketing

Kuvat ja videot ovat hyvää ruokaa hakukoneille

Google ja muut hakukoneet arvottavat videot sekä kuvat tekstisisältöä korkeammalle eli visuaalinen sisältö pelaa myös hakukoneoptimoinnin pussiin. Kuvat ja videot eivät kuitenkaan pärjää yksinään yhtä hyvin kuin silloin kun ne esiintyvät yhdessä tekstin kanssa ja rikastuttavat tekstisisältöä. Samoin kuin tekstiä, myös kuvia ja videota pitää optimoida hakukonetta varten.

Tärkeintä on kuitenkin miettiä ensisijaisesti asiakaskokemusta ja valita laadukas kuva tai video, joka ihan aidosti tukee tekstin sisältöä. Normaalisti ihmiset nimittäin kiinnittävät ensin huomionsa kuviin ja siirtyvät vasta sitten tekstin pariin. Kuvan pitäisi pystyä herättämään lukijan mielenkiinto.

Toivottavasti yllä olevista vinkeistä on sinulle apua ja saat niiden avulla nostettuasi sisällöntuotantoasi uudelle tasolle!

Kirjoittaja on Hehkun tarinoista, brändeistä ja asiakaskokemuksesta intoileva Content Director, jonka mielestä visuaalisuus sisältömarkkinoinnissa on kuin viini ruokajuomana: se nostaa kokemuksen uudelle tasolle.

New call-to-action