Hyppäsin Hehkun sisältötiimin remmiin elokuun lopussa, ja tuoreena hehkulaisena aika on kulunut kuin siivillä. Mutta miten journalistiopiskelija päätyi niin sanotusti ”pimeälle puolelle” eli inbound-markkinoinnin maailmaan? Se selviää tässä artikkelissa!

Harppaus epämukavuusalueelle

Tiedätkö sen tunteen, kun astut epämukavuusalueellesi? Tuo kyseinen tunne on hyvinkin tuttu allekirjoittaneelle. Vaikka epämukavuusalueella tulee hortoiltua melko useastikin, suurimman harppauksen tuolle perhosia vatsassa aiheuttavalle maaperälle otin vajaa kaksi vuotta sitten, kun hyppäsin kesken journalistiopiskelujeni toimittajakuplasta markkinointiviestinnän maailmaan työharjoittelujakson ajaksi.

Tämä kyseinen harppaus oli kuin kulttuurishokki. Toimittajakuplassa oleskellessani käsitys sisällöntuottamisesta tarkoitti lähinnä sitä, että tuotettava sisältö on mahdollisimman objektiivista ja riippumatonta. Omassa kuplassani mustalle listalle kuului muun muassa kaupallinen ajattelutapa sekä tekstiä elävöittävät adjektiivit ja kielikuvat. Ohjenuoranani toimi kahden P:n pettämätön liitto: pelkistettyä ja puolueetonta sen olla piti!

Yhtäkkiä olinkin täysin vieraassa maailmassa, jossa kirjoittamisprosessin tarkoituksena oli luoda lukijakunnalle mielenkiintoa herättäviä ja lisäarvoa tuottavia sisältöjä. Adjektiivit ja kielikuvat olivat erittäin jees. Kaupallinen ja asiakaslähtöinen ajattelutapa kaiken perustana. Olin ällikällä lyöty – mihin ihmeen maailmaan olinkaan toimittajakuplastani pudonnut?

Uraunelmia toteuttamassa Hehkulla

Alkushokista huolimatta markkinointiviestinnän maailma varasti sydämeni alta aikayksikön. Uudella maaperällä pääsin tuottamaan uutiskirjeitä, blogiartikkeleita ja sosiaalisen median julkaisuja. Oli huikea tunne, kun sisällöt löysivät oikeaan osoitteeseen ja ne koettiin hyödyllisiksi. Silloin ymmärsin todella, että inbound-markkinoinnin ytimessä on asiakkaan aktivointi ja auttaminen tarjoamalla hänelle merkityksellistä ja ratkaisukeskeistä sisältöä optimoidusti ja kohdennetusti.

Vaikka aluksi jalat hieman tutisivatkin markkinointiviestinnän maaperällä, tiesin olevani matkalla oikeaan suuntaan. Nyt vajaan kahden vuoden jälkeen tunnen seisovani jo melkoisen tukevasti inbound-markkinoijan saappaissa. Journalistisen taustani ansiosta kirjoittaminen ja tarinankerronta luonnistuvat mutkattomasti ja markkinointiviestinnällisen työkokemuksen ansiosta hakukoneoptimoitujen sisältöjen tuottaminen on tullut tutuksi.

Vaikka matkan varrella on tullut jo opittua monen monta asiaa, palan halusta kehittyä jatkuvasti. Siksi koenkin tällä hetkellä olevani täysin oikeassa paikassa, uudessa työpaikassani Hehku Marketingilla. Täällä pääsen upean työyhteisön kannustuksella taas harppomaan epämukavuusalueelle harva se päivä, ja sitä kautta kehittämään itseäni paremmaksi inbound-markkinoinnin taitajaksi.

Mutta miten kävi kahden P:n pettämättömän liiton? Ei, se ei ole tähänkään päivään mennessä täysin murtunut, ja huomaankin hyödyntäväni pelkistettyä ja puolueetonta sisällöntuottamistapaa yhä edelleen. Kahden P:n liitto on kuitenkin saanut väistyä kahden M:n tieltä. Nyt sisällöntuottamistani nimittäin ohjaavat merkityksellisyys ja mitattavuus. Uskon, että parhaiten palvelevan sisällön taustalla on merkityksellinen sanoma sekä mitattavuus, jota hyödyntämällä pystytään tuottamaan entistä parempia sisältöjä oikealle kohderyhmälle.

Roosa aloitti Hehkun tiimissä Content Specialistina elokuussa. Vahvuutenaan hän pitää monipuolisuuttaan ja jatkuvaa halua kehittyä markkinoinnissa. Vapaa-ajalla Roosan löytää mitä todennäköisimmin herkuttelemasta hyvällä ruoalla, rapsuttelemasta Retu-koiraa tai tallustelemasta Helsingin rantaraitilla.

Tutustu Silverin tarinaan!

Tutustu Sarin tarinaan!

Tutustu Antin tarinaan!

New call-to-action