”Hyvää huomenta, tervetuloa ekaan päivään”. Minua tervehtii iloinen Henri, Hehku Marketingin CEO. Henri esittelee toimiston ja vie minua ympäri modernia toimistotilaa. Haltioidun tilan karusta ambienssista. Tilassa kohtaavat moderni teknologia, suomalainen design ja inspiroivat työvälineet. Uudet työkaverit tervehtivät ja paiskaavat kättä.

Nämä olivat ensimmäiset hetkeni Hehku Marketingin content specialistina -tarkemmin sanottuna sisällöntuottajana, enkä olisi voinut kuvitella parempaa alkua uudelle työuralleni! Nyt minulla on lupa kirjoittaa, luoda ja tuottaa sisältöä mahtavissa puitteissa.

Mutta miten päädyinkään tähän punavuorelaiseen tehdasrakennukseen?

Historiani kirjoittajana on ollut erilainen kuin monen muun. En loistanut kympin tyttönä äidinkielen tunneilla, mutta sain usein kehuja ennen kaikkea tarinoista ja kantaa ottavuudesta. Yliopistossa vietin paljon aikaa lehtorien kanssa väitellen vahvoista aiheista ja loistin luovan kirjoittamisen kursseilla. Analyyttinen ote tekstien luomisessa on osa tavaramerkkiäni. Kirjoitan, editoin ja uudelleen tuotan tekstejä unohtamatta tunnetta, kieltä ja muotoa.

Kirjoittamisen kauneus piileekin sen moninaisissa muodoissa – tottelemme tekstiä sen formaatin perusteella. Erilaiset formaatit auttavat meitä suhtautumaan teksteihin ennakkoon. Jos luemme liikennemerkistä ”STOP”, pysähdymme. Jos haluamme etsiä sivun, löydämme sen sisällysluettelosta. Formaatit ohjailevat myös tunteitamme: runot saavat meidät kyynelehtimään ja vitsit nauramaan. Formaatin toimintakieliä ovat teksti ja kuva, jotka tukevat toinen toistaan hädän tullen kuin majakka merenkulkijaa.

Hyvän tekstin luominen on kirjoittajasta kiinni. Eri formaateissa toimii erilainen muotokieli. Halutessamme yllättää lukijan, voimme kirjoittaa formaattiin yllättäviä sisältöjä. Esimerkiksi stop-merkin tilalla voisi lukea ”HYMYILE”, tai sisällysluettelon sijaan löytäisimmekin kirjan alusta runon. Miltä sinusta tuntuisi kohdata tällaiset viestit irrotettuina konteksteistaan?

Mielenkiintoinen teksti syntyykin kirjoittajan taidosta yllättää lukijansa. Me Hehkulla haluamme luoda tekstejä, jossa sisältö kohtaa asiakkaan arvot mielenkiintoisella ja yllättävällä tavalla. Käytämme tunnetta sisällön tukena ja analyysiä sen polttoaineena. Me saamme sisältösi hehkumaan oikealla tavalla muodosta riippumatta.

Marjukka Mattila aloitti Hehkun joukkueessa content specialistina lokakuussa vastuualueinaan tarinankerronta ja tekstintuotanto. Marjukka on intohimoinen ristisanaharrastaja ja hän rakastaa teatteria ja podcasteja.

New call-to-action