Maltan aurinkoinen ja lämmin kesäsää muuttui tammikuussa 2018 Suomen sydäntalveksi, kun muutin Euroopan unionin eteläisimpiin jäsenvaltioihin lukeutuvan Maltan saarivaltion lämpimästä syleilystä takaisin Pohjolan perukoille.

Suomessa ja ulkomailla yhteensä yli vuosikymmenen ajan rahapelialalla työskennelleenä sekä pelialaa yliopistolla tutkineena oli viimein aika hyvästellä tuttu ja turvallinen toimiala. Kaipasin uusia haasteita sekä mahdollisuutta kehittyä entistä paremmaksi digitaalisen markkinoinnin tekijäksi. Sain mahdollisuuden näiden tavoitteiden toteuttamiseen liittyessäni tammikuun puolivälissä Hehkun riveihin advertising specialistiksi.

Sisältömarkkinointitoimistoon siirryttyäni olen huomannut, että yksi kiinnostavimmista asioista toimistopuolessa on laaja ja monipuolinen asiakaskirjo. Yhdellä ja samalla toimialalla pitkään työskennelleenä on ollut virkistävää ja viihdyttävää nähdä miten erilaisille organisaatioille ja järjestöille tehdään sisältömarkkinointia. Yritysten ja muiden toimijoiden erilaisuudesta huolimatta tietyt lainalaisuudet pätevät ajasta ja paikasta huolimatta. Mahtavat tuotteet ja palvelut yhdistettynä erinomaisiin asiakassuhteisiin ovat aina avain menestykseen.

Sillanrakennusta sisältöjen ja datan välille

Oma roolini Hehkulla liittyy vahvasti sillanrakennukseen sisältöjen ja datan välille. Pidän mainonnan keinoin huolta esimerkiksi siitä, että laadukkaat sisällöt saavat ansaitsemansa näkyvyyden.

Jotta tiedämme miten erilaiset sisällöt menestyvät, on nettisivustoilla oltava analytiikka paikallaan sekä erilaiset mittarit ja maalit määriteltynä. Siltaa ei voida rakentaa, ellei perusta ole paikallaan.

Mielenkiinnon kohteina mainonnan mitattavuus ja kohdistaminen

Monesti kysytään, miten digitaalinen markkinointi eroaa perinteisestä markkinoinnista. Eroja on varmasti monia, mutta yksi digitaalisen markkinoinnin erityispiirre on nimenomaan mitattavuus. Voimme analytiikan avulla vastata monenlaisiin kysymyksiin. Voimme esimerkiksi sanoa mikä sisältö vetoaa kehenkin asiakkaaseen ja missä kanavassa.

Oma mielenkiintoni kohdistuu erityisesti markkinoinnin kohdistamiseen. Mitä enemmän saamme dataa asiakkaiden käyttäytymisestä, sitä paremmin voimme kohdistaa sisältöjä ja markkinointia, joka mahdollistaa lopulta tehokkaamman myynnin.

Edelleen, mitä parempi silta on rakennettu sisältöjen ja datan välille, sitä tehokkaampaa markkinointia ja myyntiä voimme tehdä.

New call-to-action