Jos olen aivan rehellinen, en olisi neljä vuotta sitten uskonut, että minusta tulee sisällöntuottaja, saati että muutan Lontoon iloista takaisin harmaaseen Helsinkiin. En opiskellut markkinointia tai viestintää vaan kielitiedettä ja sain vilunväristyksiä pelkästä Excelin näkemisestä. Kaiken lisäksi en ollut viettänyt päivääkään töissä viestintätoimistossa. Miten tässä näin pääsi käymään?

Vastaus: sisäinen luova kirjoittajani ja idisten kreaaja oli vain unessa. Se piti herätellä naftaliinista ja sitä piti huoltaa – aivan kuten hyvää sisältöä.

Kiertotietä kirjoittajaksi

Muutin Lontooseen neljä vuotta sitten työharjoitteluun järjestökentälle. Harjoittelun oli tarkoitus kestää viisi kuukautta, mutta hyvin tehty työ poikikin vakituisen (ja täysin odottamattoman) työpaikan ja se oli menoa se. Muistan ensimmäisen omalla nimellä julkaistun artikkelini: lyhyt kolumni järjestön jäsenlehdessä, jossa fiilistelin mennyttä harkkarikesää ja työkokemusta Lontoossa. Olin kesän aikana tuottanut uutiskirjeitä eri sähköpostilistoille, somettanut, markkinoinut tapahtumia ja pitänyt nettisivujen päivittämisestä huolta. Siinähän sitä oli työsarkaa sisällöntuottajan päiväohjelmaan, mutta en vielä tajunnut omaa potentiaaliani, tai mitä harkitusti luodulla sisällöllä saadaan aikaan.

Käänteentekevää oli huomata, että työni sai aikaan reaktion yleisössä – tavoitin oikeita lukijoita ja tekstini liikutti ihmisiä. Olin ilmeisesti osunut oikeaan kohtaan ja halusin lisää! Olin myös oivaltanut erään sisällöntuotannon ja inbound-markkinoinnin tärkeimmän teesin: luo sisältöä ja kokemuksia, jotka vastaavat yleisösi tarpeisiin ja tuottavat asiakkaille lisäarvoa, kuten aiemmassa blogipostauksessa ’Hyvä asiakaskokemus vaatii hyvää sisältöä’  toteamme.

Ei-niin seksikkäät sähköposti ja analytiikka

Bensaa sisällöntuotannon liekkeihin oli hetki kun löysin analytiikkatyökalut – oh boy! Excelille sähisevästä humanistista kuoriutui salaa datanörtti, jonka päivän kohokohta oli avata analytiikkatyökalu ja seurata reaaliajassa maailmankartalta, missä ihmiset avasivat lähettämäni uutiskirjeen.

Nykyään vannon analytiikan ja (hakukone)optimoinnin nimeen. On ihan parasta nähdä, kuinka nettisivuille tai uutiskirjeeseen raapustamani teksti alkaa tuottaa hedelmää, kun kiinnitän (timanttisen sisällön lisäksi) huomiota niihin pienimpiin, mutta sitäkin tärkeämpiin juttuihin: sivun designiin, avainsanoihin, asetteluun, otsikoihin, äänensävyyn – näiden avulla lähden luomaan parhainta mahdollista sisältöä myös Hehkulle.

Sari aloitti Hehkun tiimissä Content Specialistinä huhtikuussa. Vahvuudekseen hän listaa loputtoman uteliaisuuden oppia lisää digitaalisesta markkinoinnista. Työpäivien välissä Sari aikoo testata kaikki Helsingin saunat, hengittää puhdasta meri-ilmaa ja juosta kulttuuririennoissa.

New call-to-action