Tämän vuoden Web Summit järjestettiin kuvankauniissa Lissabonissa, Portugalissa, jossa myös Hehku Marketing kävi edustamassa. Paikalla oli huima määrä toinen toistaan nälkäisempiä start upeja ja suuri edustus myös suomalaisia tekijöitä! Tapahtuma kokonaisuudessaan oli roima kattaus näkymiä digitaalisen markkinoinnin lähitulevaisuuteen, jotka kokosimme yhdeksi tiiviiksi paketiksi.

Tekoäly tulee, oletko valmis?

Kuten useat markkinoinnin ammattilaiset ja teknologiajätit ovat ennustaneet, tekoäly ja botit tulevat valtaamaan alaa markkinoinnin ja asiakaspalvelun puolella. Summitissa tapasimme Sophian, ihmisen kaltaisen robotin, joka tekoälynsä ansiosta osaa käydä keskusteluja ja tuottaa ilmeitä. Sophian kaltaisia robotteja voidaan tulevaisuudessa mahdollisesti hyödyntää esimerkiksi terveydenhuollossa, sekä sosiaalialoilla. Verkkosivuille kehitellään sen sijaan asiakaspalvelubotteja esimerkiksi vastaamaan asiakkaiden kysymyksiin, sekä ohjailemaan liikennettä oikealle sivustolle.

Videosisältöjen määrä kasvaa räjähdysmäisesti

Netflix ja Youtube ovat olleet vain ensipuraisu tulossa olevalle videosisältöjen vallankumoukselle. Videosisällöt tulevat lisääntymään kaikkien toimialojen digitaalisessa markkinoinnissa, sillä niitä kulutetaan helposti ja niiden parissa vietetään eniten aikaa. Hyvänä esimerkkinä videosisältöjen hyödyntämisestä digitaalisessa markkinoinnissa on konsultaatiofirma McKinsey & Company. McKinsey & Company päätti panostaa videosisältöihin ja tällä hetkellä käyttää tekstisivujen ohella videosisältöjä, sillä se helpottaa sivuvierailijan käyntiä ja digitaalisen sisällön sulattelua.

Yritysten pitää toimia vastuullisesti

Tämän vuoden Web Summitin yhtenä kantavana teemana oli yritysten vastuullisuus. Jättiyritykset, joissa on työntekijöitä sadoista tuhansiin ja asiakkaita tai kuluttajia miljoonapäittäin, on verrattavissa pieneen valtioon. Yritysten pitää siis käyttäytyä vastuullisesti ja luotava lakeja ja asetuksia omaan käytäntöönsä. Esimerkiksi Uber ei saa tarjota alustaa ilman, että ottaa vastuun alustalla tapahtuvasta toiminnasta ja ohjattava sen toimintaa oikeaan suuntaan.

Teknologia avaimena ilmastonmuutoksen ehkäisyssä

Web Summit 2017 keskittyi kaikkien huulilla olevaan kiistämättömään ilmiöön: ilmastonmuutokseen. Teknologia voi olla yksi maapallon pelastuskeinoista. Panostamalla innovaatioihin voimme parantaa mahdollisuuksiamme maapallon hyvinvointiin. Hyvänä esimerkkitoimijana mainittakoon Elon Musk, jonka akkuinnovaatiot voivat olla vastaus yksityisautoilun tuottamiin päästöihin.

New call-to-action